Plussat ja miinukset

Tanne kasaan kokemuksiamme matkasta.
Merkitsen lauseen loppuun jos mielipide on vain jommankumman.
Olemme melkoisen samanmielisia. Onneksi.

PLUSSAA:
– Ilmasto, silloin kun on aurinkoista

– Reitti, silloin kun ollaan ominemme -siis pois autoteilta. Ei liikenteen melua ja maisemat palkitsevat.

– Ihmiset. Ystavalliset, auttavaiset ihmiset. Niin muut vaeltajat kuin paikalliset, jotka omatoimisestikin pysahtyvat auttamaan sinut oikealle tielle, vaikka olisit etsimassa ruokapaikkaa:) Mita sinulta puuttuu, niin joku auttaa sinua…miten se olikaan: ”Camino antaa sinulle kaiken tarvittavan!”

– hyva ja edullinen ruoka

– hyva ja edullinen viini: viño tinto=punkku, viño blanco=valkkari ja viño rosado=rose viini. Ravintolasta pullo ollut halvimmillaan 2.50 euroa => 7 euroon. Pahanmakuista viinia en ole taalla juonut. Arille una cana eli pieni olut, mun tilaamana.

– Albergue = majatalo =refugio: eli yhteismajoitukset, joihin paasee yoksi vain peregrinot=pyhiinvaeltajat nayttamalla ”Credencial del peregrino`n” eli Pyhiinvaelluspassin. Majoitukset maksavat yleensa 5-8 euroa riippuen menetko kunnalliseen (municipal) vai yksityiseen (priv). Joskus salit ovat valtavia. Kivempia on pienemmat salit ja tuskaa joillekin on jos kovia kuorsaajia on paljon. Mua etoo kylmageeli-linimenttien lemu. Meilla on ollut onnekkaasti melko hyvin peseytyvia matkakumppaneita eli muita hajuhaittoja ei kamalasti ole ollut. Luulin, ettei Ari suostu nainkaan usein niissa makaamaan, mutta hyvin on maannut!
Caliciassa hinta nousi 10 euroon, mutta kestettiin sekin:)

– Leimojen keruu (Ari).
Aijai…sen peregrinopassissa on paljon enemman leimoja kuin minulla. Leimoilla todistamme kulkeneemme matkan, joka oikeuttaa meidat saamaan todistuksen kuljetusta matkasta Santiago del Compostelassa ja jotkut jatkavat matkaa Finisterraan viela 80 kilsaa ja saavat prameamman totarin.

– Hauskanpito -istuimme Foncebadonissa illalla baarin ”terassilla” ja naureskeltiin kaiken maailman juttuja..Ari tuumasi ”etta onkohan meilla liian hauskaa ollaksemme pyhiinvaelluksella?”

– PEUKALON KYNNET! Olen ollut kynsien purija pennusta saakka. Kun Krista syntyi noin 20 vuotta sitten, sain kasvatettua muut kynnet, koska kudoin niin paljon nuttuja, paitoja ja mekkoja, mutta purin yha peukun kynnet aina ihan nysiksi. Edes nainenkaan ei pysty nakojaan vaeltamaan vaellussauva kadessa ja puremaan kynsia eli minulla on peukun kynnet ekaan kertaan 40 vuoteen! Siis nyt mulla on kaikki kynnet! YES!

– Varvas: Olin laittamassa sen ekana miinuksiin, mutta nyt kun sain kynnen irrotettua, niin siina on kauniimpi kynsi kuin koskaan…eli siellakin on soma kynsi. Koitteli hieman, mutta mutta….kuka naita laskee!

MIINUS:
– Ilmasto, silloin kun on kylmaa ja tuulista tai sataa vetta tai LUNTA!

– reitti, silloin kun se kulkee motarin vartta ja autoilijat nakevat samat maisemat kuin me. Niiiiiin epareilua, niin epareilua!

——–tassahan naita olikin——

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s